Діабет та нирки

Іноді, проблеми з нирками можуть виникати внаслідок інших хвороб.

Так, діабет – одна з найчастіших причин ниркової недостатності. На думку фахівців, понад 40% випадків цього захворювання викликане діабетом.

Діабетична нефропатія - це прогресуюче захворювання нирок, яке виникає у людей, що страждають на діабет 1 і 2 типу. І чим триваліший цей діабет у хворого, тим більшим стає ризик ниркових захворювань.

Що викликає діабетичну нефропатію?

У кожній нирці функціонує близько мільйона нефронів. Нефрони - це малюсінькі фільтри відходів з крові. Діабет деформує їх – нефрони потовщуються і на них утворюються рубці. Це сильно зменшує їх ефективність.

Високі рівні цукру в крові і артеріального тиску також призводять до погіршення функцій нирок, позбавляючи їх здатності фільтрувати відходи і виводити рідину з організму.

Діабетична нефропатія прогресує повільно. І при ранніх діагностиці та лікуванні є доволі високі шанси уповільнення або навіть зупинки прогресування хвороби.

Діабет також є найбільш частою причиною подальших ускладнень захворювання нирок – переходу у важку форму (термінальну стадію) хронічної ниркової недостатності.

Можна зазначити, що не у всіх хворих на діабет розвивається діабетична нефропатія. А якщо раптом і так – вона не завжди ускладнюється хронічною нирковою недостатністю у важких формах.

У нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград

Нефроцентр Городок