Функціональні ниркові проби

Порушення ниркових функцій зазвичай виникають непомітно і протікають на початку майже без симптомів. Власне, у цьому і криється небезпека.

Перші підозри про негаразди з нирками можуть з’явитися з появою одутловатості і набряклості навколо очей, в області щиколоток і гомілок.

Ви також можете помітити зміни кольору, прозорості і кількості сечі, почастішання сечовипускання, особливо вночі. Можуть відчуватися перші слабкі больові симптоми у попереку та в області нирок.

Не гайте час – покажіться лікарю. Він, аби розсіяти чи підтвердити підозри, призначить Вам низку ниркових проб.

Функціональні ниркові проби – це набір простих лабораторних аналізів крові і сечі, які дозволяють отримати повну інформацію про стан ваших нирок.

  • Загальний аналіз сечі - виявляє наявність білка, еритроцитурії, лейкоцитурії в сечі (існує багато можливих причин появи білка в сечі, не всі з яких пов'язані з захворюванням нирок).
  • Додатково може бути призначено 24-годинний аналіз сечі, з метою виявлення добової втрати білку с сечею.
  • Азот сечовини крові - вказує на те, наскільки добре функціонують нирки (слід враховувати, що на його рівень впливає багато інших чинників)
  • Креатинін сироватки крові – аналіз, що перевіряє рівень креатиніну крові та визначає азотовидільну функцію нирок.
  • Швидкість клубочкової фільтрації – набір тестів, що демонструє, як швидко нирки виводять шлаки з організму.

Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» призначить відповідні аналізи та лікування враховуючи схильність до захворювань.

Як записатися?

Для запису на консультацію необхідно просто зателефонувати до реєстратури нашої клініки та домовитися на зручний для Вас час.