Команда НСЗУ взяла участь в триденному тренінгу World Health Organization Ukraine

Команда НСЗУ взяла участь в триденному тренінгу World Health Organization Ukraine, який відбувся у рамках місії з фінансування охорони здоров’я для посилення спроможності НСЗУ щодо стратегічних закупівель.

З боку НСЗУ взяли участь:

- Наталія Гусак, Голова НСЗУ;

- Ірина Кондратова, заступниця Голови НСЗУ;

- Ірина Надашкевич, заступниця Голови НСЗУ;

- Олександр Рябець, заступник Голови НСЗУ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;

- Світлана Дудник, директор Департаменту стратегії універсального охоплення населення медичними послугами;

- Дмитро Черниш, директор департаменту розвитку ЕСОЗ;

- Ігор Жолнович, директор департаменту договірної роботи;

- Керівники міжрегіональних департаментів НСЗУ.

Спільно з ВООЗ була розроблена Стратегія НСЗУ на 2022 та 2025 рр., в рамках місії проведено стратегічну сесію з метою оновлення документа і врахування нових викликів спричинених війною.

Під час стратсесії учасникам вдалося здійснити стратегічний аналіз діяльності НСЗУ, визначити основні проблеми та стратегічні напрямки на наступні три роки, експертами ВООЗ були презентовані інструменти, що підтримують стратегічні закупівлі, включаючи модель оцінки потреб населення у послугах у сфері охорони здоров'я для прогнозування потреби в медичних послугах до 2024 року та профілі надавачів медичних послуг.

Співробітництво ВООЗ та НСЗУ триває роками та сприяє створенню прозорої, підзвітної системи охорони здоров’я, яка здатна задовольнити потреби населення в медичних послугах, де кожен отримує необхідний обсяг медичних послуг без ризику потрапити у фінансову скруту.