МОЗ спільно зі Світовим банком розпочинають новий проєкт у сфері відновлення системи охорони здоров’я – «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (НЕАL)

Міністр охорони здоров’я України Viktor Liashko та директор Світового банку у справах України та Молдови Аруп Банерджі підписали угоду про позику у розмірі 100 млн євро та угоду про безповоротний грант 10 млн доларів США від Глобального фінансового фонду.

В рамках проєкту передбачено:

  • придбання необхідного обладнання для реабілітації та транспортних засобів для мобільних мультидисциплінарних команд з психічного здоров'я;
  • проведення відновлювальних робіт у закладах, що надають послуги у сфері охорони психічного здоров'я та реабілітації;
  • навчання медичних працівників закладів охорони здоров’я на первинному та спеціалізованому рівнях.

В плані проєкту HEAL також є заходи з відновлення та підтримки закладів первинної медичної допомоги та лікарень. Насамперед, мова про відновлення пошкоджених та зруйнованих будівель і споруд медичних закладів.

Ще одним важливим напрямом проєкту стане підтримка цифровізації та інновацій у медичній сфері. Зокрема, це розвиток електронної охорони здоров’я та цифрових технологій, які здатні не лише покращити ефективність, прозорість і контроль надання послуг, а й зробити їх більш зручними для пацієнтів.

Міністерство охорони здоров’я України висловлює вдячність команді Світового банку за підтримку медичної галузі України та за високу оцінку роботи команди МОЗ. Співпраця МОЗ і Світового Банку є важливим кроком до зміцнення України на шляху до перемоги над російським агресором.