нсзу сайт 01.02.jpg

Національна служба здоров’я є флагманом трансформації фінансування системи охорони здоров’я України. Про це йшлося під час зустрічі очільниці НСЗУ Наталія Гусак та представників Всесвітньої організації охорони здоров’я - директора Європейського регіонального бюро ВООЗ доктора Ганса Клюге, глави Бюро World Health Organization Ukraine доктора Jarno Habicht та інших членів команди.

НСЗУ висловлює вдячність ВООЗ за постійну підтримку в напрямку розвитку універсального покриття населення медичними послугами, зокрема щодо становлення НСЗУ як стратегічного закупівельника медичних послуг та підтримку в інституційному розвитку організації.

Всесвітня організація охорони здоров’я завжди залишається надійним партнером України на шляху до реформування системи охорони здоров’я. Підтвердженням цього є нова Дворічна угода про співробітництво між Урядом України та ВООЗ. В ній зафіксовані ключові напрямки роботи, які повністю співпадають з пріоритетами НСЗУ: подальший розвиток первинної ланки, задоволення потреб населення у сфері психічного здоров'я, підтримка у контексті готовності до надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я та ін.

ВООЗ привітав Україну з тим, що незважаючи на пандемію, уряд продовжує займатись реформою сфери охорони здоров‘я для того, щоб покращити доступу українців до медичної допомоги та зменшувати витрати з кишені при лікуванні. Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що у 2022 році вдасться більше уваги приділити питанням трансформації системи охорони здоров’я та побудувати спільноту держав-партнерів, які перебувають на шляху поліпшення своїх систем охорони здоров’я.