Як цигарки шкодять ниркам

Паління блокує захисну дію ліків, які приймають люди з хворими нирками.

У людей з хронічним захворюванням нирок які не палять, або успішно кинули тютюнопаління, функції нирок погіршуються значно повільніше, ніж у тих, хто продовжує палити.

У дослідженні, представленим Американської спілкою нефрологів, стверджується, що куріння цигарок частково зводить нанівець лікувальний ефект від ліків, що приймаються на ранніх етапах хронічної ниркової недостатності.

Усі пацієнти, некурці, і ті, що кинули або ж продовжували курити, приймали спеціальні лікарські препарати, що уповільнюють зниження функціональності нирок.

Після 5 років у некурців і тих, хто кинули, процес погіршення функції нирок відбувався значно повільніше ніж у курців. Крім того у курців не знижувалася екскреція білка з сечею - це пов'язано швидше за все з сильним окислювальним стресом, який блокував захисну дію ліків.

У курців, як відзначають фахівці, практично не знижується високий артеріальний тиск і прогресування їх ниркової недостатності триває до тих пір, поки вони не кинуть своєї шкідливої звички.

Нагадуємо, що у нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування враховуючи схильність до захворювання.

Завжди з турботою про Вас, Нефроцентр!