OMICRON.jpg


Останніми тижнями в Україні, спостерігається зростання захворюваності, що пов’язано зі штамом «Омікрон»

Що потрібно знати?
«Омікрон» істотно відрізняється від попередніх штамів: у його геномі нарахували понад 50 мутацій, з яких майже три десятки припадають на ту ділянку геному, яка відповідає за спайковий білок. Це той самий білок, з якого складаються відомі шипи коронавірусу, що нагадують корону.

Що це означає?
🔹Оскільки саме шипи відповідають за проникнення вірусу в клітину, зміна форми спайкового білка може вказувати на те, що SARS-CoV-2 еволюціонував і навчився ефективніше проникати в клітини. Отже, збільшилася його заразність.
🔹Головне завдання антитіл як у вакцинованих, так і у хворих, полягає в нейтралізації саме спайкового білка. Тому будь-які зміни у структурі шипа можуть послабити дію вакцин та знизити імунітет.

Але наші пацієнти можуть бути спокійними. Мережа діалізних клінік «Нефроцентр» пропонує тести для виявлення нового штаму «Омікрон».

Найкращий захист від «Омікрону» – щеплення. Це поки що єдиний на сьогодні спосіб уникнути потенційних проблем у вигляді серйозних ускладнень, спричинених COVID-19. Також нагадуємо, що механізми поширення «Омікрону» такі самі, а отже, запобіжні заходи повинні бути тими самими:
🔹не забувайте про соціальну дистанцію;
🔹ретельно мийте руки або користуйтеся антисептиками;
🔹носіть маски;
🔹уникайте великих скупчень людей.

Якщо ви відчуваєте нездужання, пройдіть тест на COVID-19 у нашому медичному центрі . Чим швидше ви будете знати причину, тим менше ризик розвитку серйозних ускладнень і менша ймовірність заразити своїх рідних та близьких.
Бережіть себе та регулярно перевіряйте своє здоров'я.

Завжди з турботою про Вас, Нефроцентр💜💚