Пагубний вплив нікотину на нирки!

Про небезпеку куріння відомо всім, але як куріння впливає безпосередньо на нирки.

Призначення нирок-звільнення організму від продуктів обміну речовин. Під дією нікотину, збуджується симпатична нервова система, що призводить до підвищення артеріального тиску, тахікардії, викиду катехоламінів у кровоносне русло, більшість кровоносних судин звужуються.

Якщо є, пошкодження ниркових судин через будь-яке захворювання (гломерулонефрит, цукровий діабет та ін.), то під дією нікотину, процес пошкодження ниркових судин прискорюється в рази!

Крім того, нікотин значно знижує імунітет.

Для пацієнтів, які отримують замісну ниркову терапію , гемодіалізом нікотин не сприятливо впливає на корекцію артеріальної гіпертензії, і може бути причиною несприйнятливості до антигіпертензивної терапії або вимушеного підвищення доз лікарських засобів.

Для пацієнтів, які планують трансплантацію нирки, дуже важлива відмова від куріння. Оскільки звужені судини можуть спричинити невдалу пересадку. І ризик втрати трансплантату теж зростає у пацієнтів, які страждають на нікотинову залежність.

Дим від цигарок має у своєму складі нікотинові смоли, миш'як, синильну кислоту, важкі метали (свинець, алюміній та ін.).

Бережіть своє здоров'я разом з нами!