604670645ac15f2d93c79eafaaa8c0e9.jpg
Зростання кількості приватних закладів стимулює конкуренцію та змушує медзаклади покращувати якість надання послуг.

Трансформація системи охорони здоров'я відбувається не лише зовні - у зміні системи фінансування, впровадженні електронних інструментів, а й зсередини - у ставленні лікарів до пацієнтів та в якості надання медичної допомоги. Зміна моделі фінансування з утримання стін на модель “гроші йдуть за пацієнтом” вимагає від медичних закладів конкурентоспроможності. А для цього потрібно пропонувати більше, ніж сучасний вигляд лікарні. Потрібно змінювати підхід до лікування та ставлення до пацієнта.

Пацієнторієнтований та сімейноорієнтований підхід вже працює на первинній ланці. Де пацієнт, маючи право вільно обирати лікаря, зважає на якість медичної допомоги, додаткові сервіси та ставлення до себе. А зростання кількості приватних закладів стимулює конкуренцію та змушує медзаклади поліпшувати якість надання послуг. Так, сімейного лікаря, терапевта або педіатра обрав понад 31 мільйон українців. З них один мільйон 241 тисяча уклали декларації з лікарями приватних центрів. На сьогодні пропозиції на укладення договору подали 668 приватних закладів, які надають первинну допомогу. Це - близько третини від загальної кількості закладів первинки, які працюють за контрактом з НСЗУ. І їхня кількість постійно зростає.

Впровадження сімейноорієнтованого догляду поліпшує якість та ефективність медичних послуг і на спеціалізованому рівні. Національна служба здоров’я підтримує розвиток сімейноорієнтованої медицини. Саме тому, при укладенні договорів зі спеціалізованими закладами, НСЗУ висуває вимоги не лише до спеціалізації та кількості фахівців, до обладнання, а й до психоемоційних та фізичних потреб пацієнта. Так було у 2020 році, і так залишиться у 2021-му.

Мережа діалізних клінік “Нефроцентр” вже є лідером на українському ринку діалізу. Лише в цьому році наша компанія відкрила чотири сучасні центри - в Києві, Львові, Одесі та Запоріжжі. Послугами наших центрів вже користується понад 400 пацієнтів, і весь спектр послуг наші пацієнти отримують безкоштовно – Нефроцентр здійснює свою діяльність в рамках Програми медичних гарантій.

Завдяки програмі медичних гарантій та співпраці з провідними виробниками діалізного обладнання Нефроцентр має можливість та бажання розвивати даний напрям в нашій державі – пацієнт заслуговує на якісне, своєчасне та комфортне лікування!