Протизапальні продукти для нирок

Останнім часом дослідники виявляють все більше зв’язків між хронічними запальними захворюваннями та певними харчовими продуктами, які можуть запобігти або захистити від небажаного окислення жирних кислот.
Окислення є нормальним процесом виробництва енергії та багатьох хімічних реакцій в організмі, але надмірне окислення жирів і холестерину створює молекули, відомі як «вільні радикали», які можуть пошкодити ваші білки та клітинні мембрани.


Продукти, що містять антиоксиданти, можуть допомогти нейтралізувати вільні радикали та захистити організм. Багато продуктів, які захищають від окислення, включені і до ниркових дієт.
Наприклад, капуста. Цей хрестоцвітий овоч насичений фітохімічними сполуками, які розщеплюють вільні радикали, перш ніж вони можуть завдати шкоди. Капуста відома своїм високим вмістом вітаміну K, вітаміну C і клітковини, вона також є хорошим джерелом вітаміну B6 і фолієвої кислоти. А через низький вміст калію, вона чи не найкраще надається до ниркової дієти.


Сира капуста у салаті є чудовим доповненням до діалізної дієти. ЇЇ можна також відварити чи приготувати на пару, додати масло або вершковий сир, перець або кмин і подавати як гарнір. А можна нашпигувати капусту фаршем і запекти, щоб отримати смачну страву, повну поживних речовин.

У нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування та дієту.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград

Нефроцентр Городок

Нефроцентр Сарни