Нефроцентр Запоріжжя, новини від Суспільне

При запорізькому "Нефроцентрі" живуть 30 переселенців з тимчасово окупованих територій та місць, де тривають бойові дії.

Навесні у клініці відкрили безоплатний хостел для пацієнтів. Переселенці з Василівки Любов та її син Роман живуть там з березня. Кілька років тому Любов стала донором для сина та віддала йому свою нирку. Однак невдовзі після операції відбулось відторгнення органу. За словами жінки, хлопець на діалізі вже 19 років.

Серед пацієнтів клініки переселенці з Запорізької, Херсонської, Донецької та Харківської областей. У багатьох з них зруйновані домівки, тому хостел на кілька місяців став для них притулком. Пацієнти тричі на тиждень проходять діаліз та допомагають лікарям, як можуть: виготовляють марлеві тампони для медичних процедур.

Разом із хворими у хостелі також їхні рідні, які за ними доглядають.

Процедури діалізу у Запорізькій області потребують близько 500 осіб. 160 із них лікуються у “Нефроцентрі”. Витратних матеріалів для всіх вистачає, з медпрепаратами допомагають міжнародні партнери.

Готуються в центрі також до ймовірних відключень електрики та води. У медичному закладі встановили додатковий генератор, тому в разі надзвичайної ситуації центр автоматично переходить на резервне забезпечення і процес лікування пацієнтів не припиняється. Зараз йде робота над тим, щоб забезпечити таке ж альтернативне водозабезпечення, незалежне від водогону.

Детальніше у відеорепортажі від @suspilne.zaporizhzhya за посиланням у YouTube https://www.youtube.com/watch?v=8zyaGqL6Rm0

Щиро вдячні медичному персоналу за тяжку щоденну роботу. Висловлюємо свою підтримку і пишаємося вами.

Віримо у нашу перемогу. Все буде Україна!