Біль у нирках: основні причини

Іноді біль у нирках помилково сприймають за біль у спині, тому що його відчувають у верхній частині спини, трохи нижче ребер.

Біль може бути як тупим і пульсуючим, так і гострим і сильним, в залежності від першопричини.

Біль у нирках може бути як одностороннім, якщо вражена одна нирка, або двостороннім, коли уражені обидві нирки.

Характер болю іноді допомагає визначити чи є проблема внутрішньою (в самих нирках), преренальною (пов'язаною з органом над нирками) або постренальною (пов'язаної з обструкцією або захворюванням нижче нирок).

Люди часто пояснюють раптовий біль у боці з перенапруженням - у багатьох випадках, на щастя, так і буває.

Але якщо біль не проходить, а посилюється або супроводжується порушеннями сечовипускання або ознаками інфекцій - ви повинні не зволікаючи звернутися до лікаря. Зокрема у випадках, коли підвищується температура, починається озноб і блювота.

Інфекції нирок можуть мати легкий перебіг, але іноді можуть різко прогресувати і приводити до бактеріємії. Це стан, за якого місцева бактеріальна інфекція «перетікає» у кровотік, викликаючи системні і потенційно небезпечні для життя симптоми.

Крім того, гострий пієлонефрит іноді може проявитися за два дні - тому швидке реагування дуже важливо.

То само стосується постійного, слабкого і тупого, болю, що супроводжується болючим сечовипусканням, хронічною втомою або незрозумілою втратою ваги. Усі ці прояви не вважається нормальними, тому не слід чекати, поки в сечі з'явиться видима кров, щоб звернутися за медичною допомогою.

Причини болю в нирках можуть бути поділені на кілька загальних напрямків - травми, інфекції, ниркова непрохідність, пухлини і кісти.

Нагадуємо, що у нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування враховуючи схильність до захворювання.

Завжди з турботою про Вас, Нефроцентр!