Червоне м'ясо шкодить ниркам

Мільйони людей страждають на хронічні захворювання нирок, які можуть призвести до повної ниркової недостатності. Після відмови нирок пацієнтам необхідно проходити лікування методом гемодіалізу, або робити трансплантацію нирки.

Їжа відіграє важливу роль у тому, чи переросте захворювання нирок в ниркову недостатність. Це особливо актуально, якщо ви вживаєте багато тваринних білків. Надмірне споживання червоного м'яса може призвести до розвитку захворювань нирок.

Червоне м'ясо насичене білками, які організм перетворює на кислоти. Нирки виробляють речовини, які допомагають організму позбавитися цієї кислоти, але ці ж речовини, якщо їх стає дуже багато, шкодять ниркам.

Виникає замкнуте коло - в короткостроковій перспективі ці речовини допомагають ниркам позбавитися кислот, але у довгостроковій перспективі вони знижують функції нирок.

Пацієнти з хронічним захворюванням нирок, у раціоні яких присутні продукти з високим вмістом тваринного білка, мають в 3 рази вищу ймовірність розвитку ниркової недостатності, ніж у пацієнтів, у дієті яких переважають фрукти і овочі, стверджують вчені.

Дієта з високим вмістом фруктів і овочів не тільки підтримує загальний стан здоров'я, але і запобігає захворюванням нирок. Організм, розщеплюючи рослинні білки, не отримує шкідливих кислот.

Крім того, рослинна дієта знижує кров'яний тиск, що дуже корисно для пацієнтів з хронічним захворюванням нирок, у яких кров'яний тиск часто вище норми.

Про це говорять результати недавнього дослідження, опубліковані в журналі Американського товариства нефрологів.

Нагадуємо, що у нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград