Делегація від МОЗ на чолі з міністром Viktor Liashko завітала до Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я

На порядку денному було розширення співпраці, відбудова зруйнованої внаслідок повномасштабної війни медичної інфраструктури, готовність української медичної системи до надзвичайних ситуацій та можливості реагування на них.

Від початку війни, World Health Organization Ukraine доставила в Україну понад 3 000 тонн медичних засобів, що рятують життя. Серед них — електрогенератори, автомобілі невідкладної допомоги, запаси кисню для медичних закладів, матеріали для надання допомоги при травмах і проведення невідкладних оперативних втручань, медикаменти для лікування неінфекційних захворювань та багато іншого. ВООЗ також провела навчання для понад 10 тисяч медичних працівників щодо лікування травм та масових уражень, з питань гендерно зумовленого насильства, психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, а також хімічного впливу, епідеміології та лабораторної діагностики.

Крім того, ВООЗ підтримує Міністерство охорони здоров'я України шляхом надання стратегічних порад та рекомендацій з низки питань, включаючи фінансування охорони здоров’я, первинну медичну допомогу, питання води, санітарії та гігієни (WASH), контролю над тютюном та інші.

ВООЗ продовжить активно співпрацювати з Україною за пріоритетними напрямами та надавати необхідну допомогу.

Представники міністерства разом з колегами з ВООЗ також обговорили організаційні деталі підготовки до участі української делегації у заходах Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, яка відбудеться вже наприкінці травня цього року.

Джерела:

МОЗ України