До якого лікаря звернутися, до нефролога, уролога чи терапевта?

І нефрологія та урологія начебто відповідають за одне й теж – сечовидільну систему людини. Вона складається з пари нирок, двох сечоводів, сечового міхура та сечівника і зайнята очищенням наших організмів та організацією виведення рідини, якщо зовсім по-простому.

Чому одразу дві лікарські спеціальності зайняті однією системою?

Все просто – урологія – це хірургічна спеціальність, яка веде свою історію від операцій з видалення каменів із сечового міхура. До уролога, переважно, звертаються тоді, коли найкращим лікуванням буде операція, і в цьому урологи незамінні та дуже цінні фахівці!

Нефрологія це саме терапевтична спеціалізація, яка виявляє хвороби нирок і лікує їх, зберігаючи цей найважливіший орган. Нефролог веде пацієнтів із хронічною нирковою недостатністю, різними інфекційними запаленнями сечовидільних органів, а також допомагає людям, чиї нирки вже не працюють – за допомогою замісної терапії (перитонеального діалізу або гемодіалізу).

Але більшість хвороб, що вражають нирку, не обмежуються самим органом, а є проявом загальних розладів і досить часто є кінцевою стадією багатьох захворювань, тому нефрологія також пов'язана з терапією, неврологією, імунологією, кардіологією, гематологією, гінекологією та ендокринологією, що робить хорошого лікаря-нефролога одночасно і вузько і широко направленим фахівцем!

А терапевт - це багатопрофільний лікар, діяльність якого не обмежується однією системою органів, який системно лікує людину.

У нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград

Нефроцентр Городок