Користь яблук при ХХН

Осінь – благодатна пора врожаїв. Для багатьох вона асоціюється з кольорами і запахом стиглих яблук.

Цей фрукт є особливо корисним для людей, що вже мають проблеми з нирками. Дієтологи рекомендують їм споживати не менше трьох яблук щодня. Вони перешкоджають процесу утворення сечової кислоти і мають сечогінні властивості.

Багатий вміст антиоксидантів є головною споживчою перевагою яблук. Антиоксиданти відповідають за захист клітин організму від ушкодження вільними радикалами. Отже, захищають також і клітини нирок від запалення.

Особам з різними формами хронічної ниркової недостатності необхідно ретельно дотримуватися дієти з низьким вмістом калію і натрію, щоб уникнути додаткового навантаження на нирки.

У яблуках від природи мало цих мінералів, що робить його відмінним варіантом для пацієнтів нирковою недостатністю, допомагаючи уникати дисбалансу мінеральних рівнів.

Яблука містять достатню кількість розчинної і нерозчинної клітковини, яка захищає організм від різких стрибків рівня глюкози у крові. Це робить його незамінним продуктом для пацієнтів з нирковими захворюваннями, що страждають водночас на діабет 2 типу.