Презентували візію розвитку системи охорони здоровʼя на міжнародній конференції з відновлення України в Лондоні

Для всього світу наш кейс – унікальний. Наша система охорони здоровʼя не тільки стабільно працює в умовах війни, а ще й продовжує розвиватись: підвищується якість надання послуг, оновлюється обладнання у лікарнях, не зупиняється реформа галузі та тощо. Тому цікавість до медичної системи в Україні – це не тільки про підтримку нашої країни, а й про обмін досвідом.

Розповіли світові про наші глобальні цілі:

➱ всебічний доступ до якісних медичних послуг та інструментів для реалізації права на здоров'я;

➱ прозорі політики та спроможність інститутів системи;

➱ умови для розвитку і реалізації потенціалу, включно з людськими ресурсами, сучасними технологіями та науковими досягненнями, цифровізацією, залученням інвестицій та покращення показників економічної ефективності галузі.

❝ Ми формуємо ринок послуг з прозорими і справедливими правилами. Демонструємо міжнародному бізнесу інвестиційні можливості, маємо послідовний план дій уряду для реалізації перспектив державно-приватного партнерства у таких напрямах, як медичні послуги, медична інфраструктура, медичний туризм, фармацевтична промисловість, клінічні дослідження тощо ❞, – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Іноземні партнери високо оцінили напрацювання України у реалізації інфраструктурного етапу медичної реформи, потенціал фармацевтичного ринку, посилення цифровізації медичної сфери, а також можливості людського капіталу в галузі охорони здоровʼя України.