Схуднення при ХХН
Схуднення – тема, яка турбує більшість людей, але чи знаєте Ви нюанси при зниженні ваги із патологіями нирок?

Дуже багато пацієнтів із хронічними захворюваннями (гіпертонічна хвороба, сечокам'яна хвороба, подагра, хронічна хвороба нирок, метаболічний синдром, цукровий діабет) мають проблеми з вагою.

Не вирішивши це завдання, дуже складно просуватися в терапії основного захворювання, а вирішивши, навпаки, ми отримуємо струнке тіло та бонусом ремісію хронічних патологій!

Чи можна знижувати вагу, якщо у Вас діагностували захворювання нирок? Обов'язково потрібно!

Якщо Ваш індекс маси тіла більше 30 (розрахувати можна у будь-якому онлайн-калькуляторі), то зниження ваги буде лише плюсом у прогнозі перебігу вашої ниркової патології.

Але важливо знати нюанси при зниженні ваги із патологіями нирок:
  • рекомендовано це робити плавно та поступово, не більше 1 кг на тиждень!
  • при нефроптозі (опущенні нирок) темп та параметри зниження ваги визначить особисто Вам ваш нефролог;
  • при зниженні ваги при патології нирок не прийнятно використовувати план харчування з високим вмістом білка (розрахунок г/кг білкового навантаження теж індивідуальний для кожного, і допомагає тут лікар, враховуючи параметри швидкості клубочкової фільтрації та ступінь тяжкості хронічної хвороби нирок);
  • харчування з високим вмістом клітковини дасть змогу знизити вагу ситно і вчасно прибирати з кишківника продукти метаболізму;
  • Пацієнти з хронічною хворобою нирок повинні бути акуратні з великою кількістю фруктів та овочів! Калорійність їх низька, але може нашкодити високий вміст калію.

Якщо Ви хочете впевнитись, що схуднення не завдасть шкоди Вашому здоров'ю, напишіть нам в особисті повідомлення або зателефонуйте до адміністратора однієї з наших клінік для запису на прийом. Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування та дієту враховуючи ваш діагноз.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград

Нефроцентр Городок

Попередня