Заступниця Голови НСЗУ Iryna Kondratova долучилася до панельної дискусії для представників закладів охорони здоров’я комунального та приватного сектору, які працюють у рамках Програми медичних гарантій

На сьогодні 3 501 закладів мають договір із НСЗУ на суму 132 млрд 702 млн грн. За січень-вересень 2023 року НСЗУ виплатила закладам із договором понад 96 млрд 843 млн грн.

“У проєкті Державного бюджету на 2024 рік на Програму медичних гарантій закладено майже 159 млрд грн. Це на 16 млрд грн більше, ніж минулого року. Тому з наступного року Програму медичних гарантій буде розширено, враховуючи медичні потреби українців, викликані повномасштабною війною. Зокрема, з’явиться новий пакет “Медична допомога з репродуктивного здоров’я” та пакет “Трансплантація та посттрансплантаційний супровід”. Збільшення бюджету також дасть можливість переглянути тарифи для хірургічних і опікових пакетів та видатки за пакетом “Готовність та забезпечення надання медичної допомоги в районі проведення воєнних (бойових) дій”, — розповіла під час свого виступу заступниця НСЗУ Ірина Кондратова.

Ірина Кондратова також узяла участь у дискусії, під час якої розглянули проблеми і виклики надавачів медичних послуг у рамках Програми медичних гарантій-2023, визначили потенційні вектори розвитку приватних закладів з урахуванням потреб і пріоритетів держави та обговорили візії органів влади щодо місця і цілей представників приватного сегменту в рамках Програми медичних гарантій 2024 року.

Захід організовано Асоціація медичних закладів України.


Нагадуємо, що мережа діалізних клінік “Нефроцентр” здійснює свою діяльність в рамках Програми медичних гарантій. Послугами наших центрів вже користується понад 800 пацієнтів у Києві, Запоріжжі, Одесі, Львові, Дрогобичі, Стрию, Червонограді та Лемешах. Весь спектр послуг наші пацієнти отримують безкоштовно.

У нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування враховуючи схильність до захворювання.

Завжди з турботою про Вас, Нефроцентр!