Фітотерапія: профілактика та лікування

Використання трав і рослинних молекул для лікування стає все більш популярним сучасним трендом. Фітоцевтики знаходяться на передньому краї індустрії натуральної медицини.

Що таке фітотерапія?

Фітотерапія - це використання молекул, отриманих з рослин, для лікування і профілактики захворювань. Усі наукові принципи й устаткування налаштовані на чисті молекули рослин.
Фітотерапія використовується для запобігання або полегшення ряду проблем зі здоров'ям, від старіння шкіри і прищів до діабету, високого кров'яного тиску, профілактики ниркових захворювань і раку.
Сучасну фітотерапію слід було вже перейменувати на фітоцевтику або фітофармакологію. Оскільки вона базується на контрольованих клінічних випробуваннях або докладних молекулярних дослідженнях. На відміну, скажімо, від народного траволікування (або Аюрведи, наприклад), заснованих на загальній оцінці і знанні лікарських рослин.
І фітофармакологія, і траволікування мають, здавалося б, загальну базу - рослини. Але як тільки вчені розділили цю рослину на фракції і почали їх наукове вивчення, це перестало бути звичайними «лікарськими травами» або «траволікуванням». Це вже справжня медична терапія з використанням фітофармакології.


Резюме.

У той час як траволікування також використовує рослини для природного зцілення, фітотерапія - це науково обґрунтована медична практика, яка залежить від клінічних випробувань і біомедичних досліджень для розробки ефективних фітоцевтиків.
Потенційні переваги фітотерапії включають її науково обґрунтований підхід до натуральної медицини, її довгу історію, нетоксичні ефекти та відсутність звикання після тривалого використання.

У нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування та дієту.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград

Нефроцентр Городок

Нефроцентр Сарни