Гепатит А

У Вінниці спалах гепатиту А вразив сотні людей і поширюється областю. Причин епідемії поки не встановлено. Передбачається, що вірус потрапив у воду, тому лабораторії перевіряють колодязі та водогін на наявність вірусу.

Як повідомляє МОЗ України, хвороба Боткіна або гепатит А - це рідкісне інфекційне захворювання печінки, яке зазвичай зустрічається в країнах з обмеженим доступом до чистої води. У більшості випадків гепатит А успішно лікується, його летальність становить близько 0,5%. Однак у тяжких випадках у хворих може розвинутись ниркова недостатність. Від гепатиту А можна купити вакцину в аптеках, а перехворілі отримують довічний імунітет.

Гепатит А

Гепатит А - лікування

Гепатит А найчастіше проявляється у гострій формі та вимагає госпіталізації, але рідко викликає хронічні захворювання печінки, зазвичай закінчуючись повним одужанням пацієнта. Специфічного лікування гепатиту А немає - зазвичай лише усуваються симптоми і призначається дієта.

У поодиноких тяжких випадках хвороба може призвести до ниркової недостатності. Смерть від гепатиту А відбувається дуже рідко. У групі ризику - пацієнти з хронічними захворюваннями, цукровим діабетом чи ВІЛ-інфекцією.