Цистит взимку

Прийшли перші зимові холоди, а з ними може з'явитися і найчастіший їх неприємний супутник – цистит. Тому багато хто їх і ототожнює. Звідси і поширена хибна думка – цистит лікують теплом.

Цистит – це насамперед інфекція, яка потребує адекватного лікування антибіотиками та комплексними рослинними препаратами.

Але при цьому тепло дійсно допомагає – на якийсь короткий час полегшити або усунути біль, який виникає внизу живота при інфекціях сечового міхура.

Електро- або водяна грілка можуть допомогти позбутися тяжкості та больових відчуттів в області малого таза. Локальне тепло (до 42°С) сприяє зменшенню спазмів м'язів. Грілку можна замінити на сухий компрес: розігріті сіль або рис у полотняному мішечку.

Ви також можете зробити теплий вологий компрес. Просто змочіть невеликий рушник у теплій воді та покладіть його на сечовий міхур або живіт.

Будьте обережні: занадто висока температура може спричинити опік та посилити запалення.

Пам'ятайте: вилікуватися одним лише прогріванням неможливо. Адже бактерії не гинуть від дії тепла. Термічні процедури без прийому антибіотиків можуть призвести лише до поширення інфекції.

Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та переконайтеся, що у вас цистит – при деяких інших урологічних захворюваннях теплові процедури категорично протипоказані.

Нагадуємо, що у нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування.