Розмарин: властивості ароматних ліків

У матеріалах про лікування циститу і пієлонефриту ми вже наголошували на важливості визначення бактеріальної природи цих захворювань. І призначенні комплексного лікування для усунення джерел інфекції в організмі.

Долати шкідливі інфекції та запалення допомагають антибіотики і рослинні препарати, компоненти яких допомагають знешкодити бактерії, що викликають цистит та пієлонефрит, посилюють виділення рідин та солей з організму та захищають тканини нирок від пошкоджень.

Тепер варто хіба зупинитися докладніше на окремих складових таких рослинних препаратів і лікувальних ефектах кожного з них.

Почнемо з розмарину.

Розмаринова кислота, наприклад, відповідає за пригнічення бактерій і вірусів. Насамперед бактерій E.coli та Staphylococcus saprophyticus, головних винуватців циститу.

Лабораторні дослідження показали, що розмарин багатий на антиоксиданти, які відіграють важливу роль у нейтралізації шкідливих частинок, званих вільними радикалами. Розмарин містить, наприклад, карнозну кислоту, яка допомагає зміцнювати сполучні тканини та покращувати кровообіг – що дуже важливо для нормального функціонування нирок.

Розмарин містить також низку флавоноїдів із сильною протизапальною та протипухлинною діями.

І нарешті, деякі хімічні сполуки, які надають аромату та гіркоти розмарину, не тільки покращують травлення, але й мають розслаблюючий спазмолітичний ефект.

Трава, яка надає чарівного аромату курці або баранині, також є гарним джерелом заліза, кальцію та вітаміну B-6.

Розмарин - ароматна вічнозелена трава, що росте у Середземномор'ї. Розмарин належить до родини м'ятних (Lamiaceae), поряд з багатьма іншими травами, такими як орегано, чебрець, базилік та лаванда.

Нагадуємо, що у нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування.