Литва виділить 6 млн євро на розвиток української системи реабілітації

Про це повідомила канцлер уряду Литви Гедре Бальчітіте під час онлайн-зустрічі з міністром охорони здоровʼя України Viktor Liashko.

Йдеться про участь у будівництві реабілітаційного центру або відділення. Також частина коштів може бути спрямована на розвиток кадрового потенціалу в сфері реабілітації та послуг психологічної реабілітації, потреба в якій також постійно зростає.

Для того, аби покрити потребу у наданні реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я для військових та цивільних громадян, Україні потрібно близько 7800 ліжок. Трохи більше ніж 5000 ліжок будуть функціонувати у реабілітаційних відділеннях в кластерних лікарнях по всій Україні, близько 1500 забезпечать 6 спеціалізованих реабілітаційних медзакладів національного рівня та ще близько 1000 ліжок – 5 реабілітаційних центрів, які запустить Міністерство оборони України.

Учасники зустрічі погодили подальший алгоритм дій щодо вибору обʼєкта інвестування серед тих, що визначені МОЗ пріоритетними, зважаючи на стратегію розвитку реабілітаційної складової системи охорони здоровʼя України.

Дякуємо друзям України за підтримку!

Джерела:

МОЗ України