У відділенні «штучної нирки» Городоцької лікарні встановлюють обладнання

Репортаж: ГОРОДОК.CITY


З 1 лютого у Городку планують ввести в дію гемодіалізне відділення. Про це Городок.Сіty повідомив Олександр Шевченко, генеральний директор ТОВ «Нефроцентр». Інженери даної компанії у ці дні виконують монтажні роботи для встановлення апаратів гемодіалізу у Городоцькій міській лікарні.

Інженери до роботи приступили 15 січня. Наступні два-три дні, як розповідають фахівці, виконуватимуть основні монтажні та підготовчі роботи для встановлення апаратів гемодіалізу.

Городок Нефроцентр Городок Нефроцентр Городок Нефроцентр

Прокладаємо короби, встановлюємо систему подачі води та концентрату для апаратів гемодіалізу та інші монтажні роботи, — говорить Євген Керот, інженер компанії «Нефроцентр». – Плануємо за декілька днів їх завершити, адже весь необхідний матеріал в наявності.

За словами генерального директора компанії «Нефроцентр» Олександра Шевченка, гемодіалізні апарати будуть завезені наступного понеділка і далі ще два-три дні їх перевірятимуть та тестуватимуть.

Все обладнання у нас компанії Fresenius, — зазначив Олександр Шевченко. — Це найбільша компанія гемодіалізу у світі та, не побоюся цього слова, – найкраща. У Городку будуть встановлені нові сучасні апарати 5008S із сертифікованою водоочисткою. Тож, думаю, пацієнти будуть задоволені.

Хто очолить відділення

За словами директора лікарні Олександра Кушніра, у відділенні працюватимуть місцеві медики — три медичні сестри та два лікарі. Спеціалісти уже готові виконувати свої професійні обов’язки. Очолить відділення Богдан Радюк, молодий медик, який два з половиною роки працює в Городоцькій лікарні лікарем-анестезіолом.

Богдан Радюк лікар-нефролог Городок Нефроцентр

Богдан Радюк

Сьогодні 10 городоччан отримують послуги гемодіалізу в Хмельницькій обласній лікарні та один пацієнт — у приватній клініці, — говорить головний медик громади. — Тричі на тиждень вони доїжджають в обласний центр. І хоча сама процедура триває орієнтовно чотири години, та через велику чергу людям інколи доводиться там перебувати цілий день. Маючи гемодіаліз у Городку ми, по-перше, покращимо умови для пацієнтів, по-друге, до мінімуму знизимо цим людям ризик захворіти на супутні захворювання, до прикладу на ГРВІ, по-третє, зекономимо кошти місцевого бюджету, які виділялися на транспортування хворих до Хмельницького.

Як розповів директор Городоцької лікарні Олександр Кушнір, відділення працюватиме через день. Для городоччан послуги гемодіалізу будуть безплатними.

Скільки апаратів буде у Городку

Монтаж та встановлення обладнання ТОВ «Нефроцентр» виконує за власні кошти. Наразі встановлюють п’ять апаратів. Окрім того, кампанія забезпечує відділення всім необхідним – від розхідного матеріалу до канцтоварів. А також буде наданий супровід і для фахівців, які працюватимуть у відділені, і для пацієнтів.

Технологію та нюанси роботи з нашими апаратами городоцьких медиків буде навчати наш лікар, медсестра та інженер, — доповнив Олександр Шевченко. — Працюватимуть разом із колегами доти, допоки місцеві фахівці на 100% не освоять нове обладнання.