«Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього» - це тема третього Саміту перших леді та джентльменів, який пройшов у Києві 7 вересня

Цінність ментального здоров’я ще не до кінця усвідомлена. Але це, безсумнівно, тема номер один і для України, яка живе в умовах повномасштабної російської агресії, і для світу, який лише за останні роки пережив чимало катастроф.

«Уже давно для всіх свідомих людей – принаймні у вільному світі – аксіомою є те, що людське життя важливе. Настав час зробити аксіомою й те, що важлива і його якість. А ментальне здоровʼя – основа цієї якості. Неможливо назвати якісним життя у постійній тривозі, страху, невизначеності», – зазначила Олена Зеленська.

Під час Summit of First Ladies and Gentlemen відбулася презентація результатів міжнародного соціологічного дослідження щодо ментального здоров’я та ставлення до нього в різних країнах світу. Опитування здійснено в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? з ініціативи першої леді України за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Згідно з результатами дослідження:

  • ментальне здоров’я входить до п’ятірки найбільших глобальних викликів майбутнього;
  • 24% з усіх респондентів некомфортно звертатися до лікарів з приводу ментального здоров’я;
  • 52% українців сказали, що їм допомагають триматися інші люди, комунікація з ними;
  • молодше покоління сприймає виклики у сфері ментального здоров’я як більш нагальні, ніж старші;
  • соцмережі впливають на психологічний стан молоді гірше, ніж на користувачів іншого віку (79% проти 65% в інших вікових групах).

Ознайомитися з дослідженням можна за посиланням: https://cutt.ly/7wzwZhc7.

Більше про Саміт тут: https://cutt.ly/SwzwC6Qk.