Дизайн без назви (1).jpg

Універсальне медичне охоплення означає, що кожна людина має мати доступ до необхідних медичних послуг та ліків, і не зазнавати при цьому фінансових труднощів через оплату лікування.

В Україні принцип універсального медичного охоплення реалізується через Програму медичних гарантій. Це перелік та обсяг медичних послуг і ліків, які гарантує держава. Разом з фінансовими гарантіями пацієнт чи пацієнтка отримує правила, як отримати медичну послугу безоплатно. Завдяки цьому медична допомога стає доступнішою та ближчою до пацієнта. І покращується охоплення медичними послугами.

У 2021 році Програму медичних гарантій розширили та деталізували:

  • Пацієнти з туберкульозом отримали можливість лікуватися у свого сімейного лікаря.
  • Психіатричну допомога тепер надають також мобільні мультидисциплінарні команди за місцем перебування пацієнта.
  • В окремий напрям виділили лікування та супровід пацієнтів із гематологічними та онкогематологічними захворюваннями, за яким пацієнти отримують лікування, діагностику та ліки.
  • Лікування методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах виділили в окремий напрям.
  • 1 жовтня інсуліни увійшли у програму реімбурсації “Доступні ліки”. Аптек, у яких можна отримати інсуліни, уже більше 7300 по всій Україні - у містах і селах.
  • Крім того, у “Доступних ліках” з’явилися препарати для лікування епілепсії, розладів психіки і поведінки, а також нецукрового діабету.

Ціль Національної служби здоров’я - щоб в Україні кожен і кожна мали право на якісне медичне обслуговування, не переймаючись через фінансові труднощі чи дискримінацію.

Мережа діалізних клінік “Нефроцентр” вже є лідером на українському ринку діалізу. Послугами наших центрів вже користується понад 400 пацієнтів, і весь спектр послуг наші пацієнти отримують безкоштовно. Завдяки програмі медичних гарантій та співпраці з провідними виробниками діалізного обладнання Нефроцентр має можливість та бажання розвивати даний напрям в нашій державі – пацієнт заслуговує на якісне, своєчасне та комфортне лікування!