Сочевиця при ХХН

Пацієнтів, які мають захворювання нирок, часто застерігають від вживання сочевиці та інших бобових. Ці обмеження раціону пояснюють небезпекою високого рівня калію і фосфору в них.

Раншіе ми вже наголошували, що калій - це необхідний для нашого організму мінерал, який ми отримуємо з продуктів харчування. І якщо здорові нирки самі балансують рівень калію в крові, то людям із хронічними хворобами нирок може знадобитися обмежити його споживання до 2000 мг на день.

Сочевиця є суперфудом і чудовим джерелом високоякісного білка і клітковини – двох основних компонентів будь-якої збалансованої дієти. Крім того, вона містить важливі вітаміни і мінерали, у тому числі залізо, цинк, фолієву кислоту і магній - всі ключові поживні речовини для підтримки належного функціонування організму.

Найбільш корисною для тих, хто страждає на хронічні хвороба нирок, є червона сочевиця. Вона вважається одним із найкращих варіантів через низький вміст фосфору, у порівнянні з іншими сортами, наприклад, зеленою або коричневою.

Отже, підсумуємо – додавання до вашого раціону червоної сочевиці забезпечує організм необхідними поживними речовини, такими, як клітковина, білок і мікроелементи без надмірного навантаження на нирки.

Порада! Для зменшення рівня калію в сочевиці, її радять замочувати у теплій воді мінімум на 2 години. Варити краще у великій каструлі з великою кількістю води - так збільшується площа випаровування, так вийде більше калію.

Нагадуємо, що у нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград