Кишкова паличка та нирки

Чи провокує кишкова паличка запалення нирок? Який метод визначення, і чи є така паличка в організмі?

Базовими дослідженнями при цьому захворюванні є загальний аналіз сечі з мікроскопією осаду та бактеріологічний посів сечі з визначенням чутливості до антибіотиків. Крім того, для діагностики пієлонефриту можуть бути призначені клінічний аналіз крові, а також креатинін в сироватці (з визначенням швидкості клубочкової фільтрації).

Посів сечі на мікрофлору позитивний у 90% пацієнтів: основна частина випадків пов'язана з інфекцією E. Coli, рідше іншими збудниками, дріжджовими грибами, а також змішаною флорою.

Кишкова паличка – це бактерія, яка зустрічається в кишковому тракті людей і тварин. Хоча деякі типи кишкової палички нешкідливі, інші можуть викликати хвороби, які можуть варіюватися від легкої до небезпечної для життя.

У найпростіших випадках кишкова паличка може викликати діарею. Але за умови ослабленого імунітету та порушень шлунково-кишкових бар’єрів навіть непатогенні штами бактерій можуть викликати інфекцію.

Інфекцію нирок зазвичай викликає бактерія E. coli, яка потрапляє до уретри - трубки, яка виводить сечу з нашого тіла.

Завдяки своїй унікальній здатності прилипати до сечовивідних шляхів, вона швидко їх колонізує. Далі бактерії подорожують до сечового міхура, викликаючи цистит, а потім проникають до нирок.

Бактеріальна інфекція нирок, яка називається пієлонефритом, є більш серйозною хворобою, ніж гострий цистит. Це небезпечне запалення однієї або обох ваших нирок, яке супроводжується такими симптомами, як лихоманка, озноб, біль у попереку чи одному боку, нудота та/або блювота.

Останні дослідження свідчать, що E. coli може навіть сприяти утворенню каменів у нирках.

Нагадуємо, що у нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград