Золототисячник
Гіркий аромат, тонізуючий ефект і очисні властивості золототисячника використовуються передусім для лікування нирок і печінки.

Золототисячник зміцнює нирки і покращує функціонування сечового міхура у літніх людей.

Він сприяє виведенню шлаків, нормалізує рівні гормонів, що регулюють кров'яний тиск, контролює вироблення еритроцитів і захищає від утворення каменів в нирках.

Фенольні групи золототисячника поглинають вільні радикали і пов'язують важкі метали. Золототисячник містить сполуки, які стимулюють секрецію шлункового соку і травних ферментів. Він забезпечує оптимальне засвоєння поживних речовин, покращує метаболізм білків і засвоєння кальцію, заліза і вітаміну B12.

Препарати золототисячника отримують шляхом сушки та подрібнення в
надземних частин або шляхом розчинення в етанолі або воді для утворення рідкого екстракту. Золототисячник також часто поєднують з іншими фіто-фармакологічними сполуками.

Золототисячник - це загальна назва рослини Centaurium Еrythraea Rafn. Це класична «гірка» трава, що рясно росте у дикій природі.

Древні греки називали цю рослину кентаврою – її використовував кентавр Хірон для лікування від поранень стрілами. Кельти вважали цю траву «щасливою» і додавали її до вермуту. У середні віки монахи розпустили чутку, що соком чудодійної рослини за сто золотих вони виліковують безнадійних хворих. Звідси і пішла назва центавріум (по-латинськи — сто— «центум» і золото — «аурум»). У нас цю рослину називають ще цинторією або центурією.

У нашому центрі ви можете пройти онлайн/офлайн консультацію.
Нефролог діалізної клініки «Нефроцентр» індивідуально сформує для Вас, відповідне лікування.

Щоб записатися на консультацію, переходь за посиланням на сторінку клініки:

Нефроцентр Київ

Нефроцентр Львів

Нефроцентр Запоріжжя

Нефроцентр Одеса

Нефроцентр Стрий

Нефроцентр Дрогобич

Нефроцентр Лемеші

Нефроцентр Червоноград